Bar 6: Europa

Zaczęty przez sharkan, Cz, 14 Lip 2005, 00:44:28

podmark

Mistrzyni swiata w takewon-do w BARZE EUROPA

Dortmund, koniec lipca 2005 roku. To tu odbywają się rozgrywane co dwa lata Mistrzostwa Swiata w takewon-do. W kategorii wagowej do 63 kilogramów w walkach indywidualnych seniorów tytuł Mistrzyni Swiata wywalczyła 22-letnia Polka - Joanna Paprocka.

- Gratuluję... i podziwiam. Jak zdobywa się taki tytuł?

Joanna: Tak naprawdę dopiero po kilku dniach dotarło do mnie, kim jestem (smiech). Zaraz po walce, kiedy wszyscy - koledzy, inni zawodnicy, trenerzy, kibice - zaczęli mi gratulować, wiedziałam, że wygrałam. Ale dopiero po powrocie do Polski ochłonęłam i uswiadomiłam sobie, że jestem najlepsza na swiecie! To niesamowite uczucie. Przed startem w tych zawodach miałam nadzieję, że się uda zdobyć tytuł mistrzyni swiata, ale pewna nie byłam.

- Teraz startujesz w całkiem innych zawodach... chcesz spróbować swych sił w BARZE EUROPA. Na razie udało Ci się pokonać kilkanascie tysięcy konkurentów w wadze... powiedzmy różnej. Masz jakąs taktykę?

Joanna: Nie, nie mam żadnej! Kiedy dowiedziałam się o kolejnej edycji BARU, pomyslałam, że warto by się tam znaleć. Przede wszystkim to znakomite miejsce na promocje mojej dyscypliny. Mamy się czym pochwalić. Mamy znakomitych zawodników i trenerów uznawanych na swiecie, o których w Polsce wie wciąż za wąskie grono. Zawodnicy startują z ogromnym powodzenie zdobywając najważniejsze na swiecie tytuły. Trenerzy zapraszanie są do współpracy przy organizacji swiatowych seminariów w tej dyscyplinie, na zgrupowania, są bardzo aktywnie i cenieni. Kilku z nich zostało powołanych na trenerów reprezentacji innych krajów np. Szwajcarii czy Irlandii.

- Tytuł Mistrzyni Swiata zobowiązuje... a przed tobą być może kilkanascie tygodni pracy za barem...

Joanna: To prawda. Jedno z najważniejszych teraz zadań przede mną to utrzymanie tytułu i starty w kolejnych zawodach. Jestem też na 4. roku na AWF, a to zobowiązuje mnie to odbycia praktyk w szkołach podstawowej, gimnazjum i liceum. Ale mam indywidualny tok studiów, więc jestem pewna, że uda mi się wszystko rozsądnie zaplanować. Pozostaje kwestia treningów. Ale pamiętam, jak tę sprawę rozwiązała Iwona Guzowska, która będąc w programie znalazła czas i na pracę na ringu i za barem.

No to wg. mnie już na bank jest uczestniczką tej edycji. Szykują się kolejne zmagania sportowe w programie "Bar" ...

alexander

Zostanie przyjęta na bank bo bedzie reklama "Mistrzyni Tekuondo w barze 6 Europa, czy pokaze na co ją stać...". Bar lubi takie  ciekawee osoby .... A ilu polakow a ilu obcokrajowcow bedzie po 7 ? czy inaczej?

Showmag

Czas na ostatni etap castingu do "Baru 6"
Poniedziałek, 29.08.2005, 23:50

16 obcokrajowców (m.in. Irlandczyk, Białorusin, Anglik i Grek) oraz 20 Polaków, zakwalifikowało się do ostatniego etapu eliminacji do szóstej edycji "Baru". Kandydaci pokonali kilkanascie tysięcy osób, które zgłosiły się do programu za pomocą SMS-ów. Za kilka dni wszyscy poddani zostaną ostatniej próbie: wyjadą na zgrupowanie do niewielkiej miejscowosci koło Wrocławia. Tam zapadną decyzje, kto wemie udział w reality show. "Wszyscy mówią po polsku, choć jednym idzie to lepiej, innym gorzej. To w większosci osoby od pewnego czasu mieszkające w Polsce, tu pracujące lub uczące się"- mówi Marta Libner z biura prasowego "Baru". "Zazwyczaj do finału kwalifikowalismy około 20 osób. Teraz zaprosilismy 36 kandydatów, bo- jak tłumaczył mi reżyser Krzysztof Landsberg- zgłosiło się tak wiele ciekawych osobowosci, że trudno było dokonać wyboru"- dodaje. O udział w "Barze 6" walczy także 22-letnia Joanna Paprocka, Mistrzyni Swiata w takewon-do, w kategorii wagowej do 63 kilogramów w walkach indywidualnych seniorów. "Kiedy dowiedziałam się o kolejnej edycji 'Baru', pomyslałam, że warto by się tam znaleć. Przede wszystkim to znakomite miejsce na promocje mojej dyscypliny. Mamy się czym pochwalić. Mamy znakomitych zawodników i trenerów uznawanych na swiecie, o których w Polsce wie wciąż za wąskie grono"- mówi Joanna Paprocka. Szóstą edycję "Baru" będzie można oglądać od połowy wrzesnia w TV4. W reality show wemie udział 14 zawodników, a prowadzącym ponownie będzie Krzysztof Ibisz.

[showmag.info na podst. Metro.gazeta.pl i Barpolsat.interia.pl]

joker

Cytat: AdminTeraz zaprosilismy 36 kandydatów, bo- jak tłumaczył mi reżyser Krzysztof Landsberg- zgłosiło się tak wiele ciekawych osobowosci, że trudno było dokonać wyboru"- dodaje
:buzz:  ile ludu??!! gdzie onie się tam pomieszczą?? jak tak dalej pójdzie to może jeszcze cos z tego będzie... skoro tak zachwalają, że tyle ciekawych osób... no zobaczymy...

podmark

Cos dokładnie chyba czytać nie umiesz. 36 osób zostało zaproszonych na ostatni etap castingu, a odbędzie się on pewnie nie w okolicach Wrocka, a w Karpaczu lub Szklarskiej Porębie - jak zwykle. A będzie się to odbywałao w osrodku, więc spokojnie się pomieszczą :P

joker

:wstydnis:  oj sory - zdanie wczesniej jest napisane, że "zazwyczaj do finału kwalifikowało się 20 osób" i zrozumiałem ze do wejscia do domu tyle się kwalifikowało

podmark

Według serwisów medialnych, szósta edycja programu "Bar" rozpocznie się dopiero 24 wrzesnia i będzie rozpoczynała jesienną ramówkę stacji.

Showmag

"Bar 6- Europa" od 24 wrzesnia
Czwartek, 08.09.2005, 13:27

Wiadomo już kiedy rozpocznie się emisja szóstej edycji "Baru". Reality show ruszy w sobotę, 24 wrzesnia. Program emitowany będzie przez TV4 i wemie w nim udział 16 Europejczyków. Widowisko jak zwykle poprowadzi Krzysztof Ibisz, a podczas gali otwarcia wystąpi zespół Łzy.

[showmag.info]

Pudelek

Wczoraj w programie "VIP - wydarzenia i plotki"  na TV4 był reportaż o castingu do Baru Europa. Przeraziło mnie to, że wiekszosć kandydatów -obcokrajowców bardzo słabo mówi po polsku!
Jestem ciekawy czy Bar Europa będzie zrozumiały :)

Pudelek

Ale numer! ! ! Widziałem nową zapowied Baru Europa na TV4. Wsród uczestników lub jeszcze kandydatów znajdowała się Kasia Drzyżdżyk! Nawet jesli to byli tylko kandydataci to Kasia i tak przejdzie :yeah:

Luxis

No, fajnie. Tylko czy POLSAT czy teraz TV4 niema juz pomysłów na oglądalnosc, skoro podbierają byłych uczestników reality shows, konkurencyjnej stacji?! phee :/ Frytka była w 3 czy 4 reality shows razem chyba, Magda Modra była w 3 reality razem. I jeszcze sporo innych przykładów...
Bardzo lubie Kasieńke, tylko czy ona ma cos wspólnego z "obcokrajowcem" czy z innym krajem?

Pudelek

Cytat: ŁukiNo, fajnie. Tylko czy POLSAT czy teraz TV4 niema juz pomysłów na oglądalnosc, skoro podbierają byłych uczestników reality shows, konkurencyjnej stacji?

Kasia chyba sama się zgłosiła do Polsatu, żeby przedłużyć swoje pięć minut.

Cytat: ŁukiBardzo lubie Kasieńke, tylko czy ona ma cos wspólnego z "obcokrajowcem" czy z innym krajem?

Przecież w tym programie muszą uczestniczyć jacys Polacy. No przecież my też jestesmy w Europie :zabek:

podmark

"Bar Europa - Otwarcie" już za tydzień - w sobotę o godzinie 20:00 w TV4. Koniec o 21:50 :)

alexander

Choc nie przep[adam za Barem chętnie zobacze lubie programy na zywo bo sie wiecej zobaczya takie co sa w tygodniu to i tak powatarzaja najlepsze sceny na zywo :)

podmark

"Bar Europa" będzie nadawany od poniedziałku do piątku o 17:45 i 20:00 oraz w soboty o 20:00.